Γράφουν για εμάς..

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ


 

 

 

 

 

Αθηνόραμα - Αρθρο με τίτλο "80 ασυναγώνιστα ελληνικά προϊόντα" 09 - 04 - 13

 Αφράτος, τριφτός και μεταξένιος, λυώνει στο στόμα πριν καλά καλά τον μασήσεις. Με πολύ και σωστά καβουρδισμένο αμύγδαλο και ωραίο άρωμα καβουρδισμένου σουσαμιού. Οι αδελφοί Χατζηγαβριήλ πειραματίστηκαν πολύν καιρό πριν βγάλουν στην παραγωγή τον χειροποίητο χαλβά τους, μόλις πριν λίγους μήνες. Η επιμονή στην παραδοσιακή παρασκευή και το μεράκι που κληρονόμησαν από τον προπάππο, χαλβατζή στη Μικρά Ασία, τους οδήγησε σε ένα προϊόν που στέκεται επάξια πλάι στα γνωστά ονόματα του είδους. Θα δοκιμάσουμε πολλές από τις γεύσεις του στο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή-Γεύσεις.

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.athinorama.gr/umami/food/articles/?id=4884

 

Αθηνόραμα - Αρθρο με τίτλο "Χαλβάς ο Σουσαμένιος" 20 - 03 - 13

Αφράτος, μαλακός και τριφτός, σχεδόν δεν χρειάζεται μάσημα. Στη βανίλια έχει διακριτικά αρώματα καβουρδισμένου σουσαμιού και βανίλιας, ενώ στο στόμα γίνεται σχεδόν κρεμώδης. Στον αμυγδάλου, το αμύγδαλο είναι σωστά καβουρδισμένο σ' ένα χαλβά-αφρό με αρώματα ξηρών καρπών και μετρημένη γλυκύτητα. Στο χαλβά με κράνμπερι το φρούτο δεν προσφέρει ιδιαίτερη γεύση, αλλά συγχρόνως δεν επηρεάζει και τη γεύση του χαλβά. Στο χαλβά με σοκολάτα bitter και αμύγδαλο η σοκολατένια γεύση εμφανίζεται σταδιακά και μαζί με το αμύγδαλο λιώνει θυμίζοντας σοκολατένιο γλυκό. Εδώ προβάλλουν περισσότερο την αφράτη, μαλακιά, σχεδόν μεταξένια υφή του χαλβά.
Η μόνη χαλβαδοποιία της γευσιγνωσίας μας που μετράει μήνες αντί για δεκαετίες -λειτούργησε τον περασμένο Ιανουάριο- ανήκει στους αδελφούς Τάσο και Ευθύμιο Χατζηγαβριήλ και βρίσκεται στη Νέα Μάκρη. Το μεράκι προέρχεται βέβαια από τον προπάππο, που ήταν χαλβατζής στη Μάκρη της Μ.Ασίας. Ο Τάσος Χατζηγαβριήλ πειραματίστηκε πολλούς μήνες με τη χειροποίητη παρασκευή που τηρεί με ευλάβεια -ακόμα και το σουσάμι αλέθεται σε πετρόμυλο- μέχρι να τον ικανοποιήσει το αποτέλεσμα. Οι γεύσεις φθάνουν τις 13. Χαλβαδοποιία Μαραθώνα, Λ. Μαραθώνος 164 Νέα Μάκρη τηλ. 22940 90273. Θα τον βρείτε και στο Μανδραγόρα, Γούναρη 14 Πειραιάς, στη Φρουτεμπορική Κλεισθένους 26 Σταυρός Αγ. Παρασκευής και σε άλλα καταστήματα.

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.athinorama.gr/umami/dessert/articles/?id=4834